آریا اطلس سورین

AriaAtlassorin

ژنراتور

مدارک آریا اطلس سورین

ژنراتور چیست

ژنراتور یا موتور برق عبارت است از مجموعه ای از قطعات به هم پیوسته که به صورت یک سیستم انرژی مکانیکی و چرخشی موتور را به انرژی الکتریکی و برقی تبدیل میکند، عمدتا ژنراتور ها از بخش های اصلی موتور و ژنراتور تشکیل شده اند .

ژنراتور های دارای دسته بندی های متفاوتی هستند که مهمترین معیار جهت جداسازی آنها از یکدیگر میزان قدرت خروجی آنهاست که با واحد قدرت “وات” اندازه گیری می شود .

موتور های برق را میتوان دیزل ژنراتور ها و ابزار آلات نام برد که در مقیاس کوچک ، کار تامین انرژی الکتریکی برای مکان های کوچک را انجام می دهد .

موتور برق های بنزینی از متداول ترین انواع موتور برق ها می باشند که بیشترین مصرف را در بین عموم دارند ، این نوع موتور برق ها دارای مدت زمان کارکرد طولانی تری هستند ، سوخت این از موتور برق ها طبق نامشان بنزین می باشد، به این دلیل باید نسبت به باز بودن محیط استفاده ی آنها دقت لازم را داشت .

انواع ژنراتور؟

ژنراتورها مدل‌ها و انواع مختلفی دارند که می‌توان به چند دسته اصلی اشاره کرد:

۱٫ **ژنراتورهای سنکرون**: این ژنراتورها با سرعتی ثابت و هماهنگ با فرکانس شبکه برق کار می‌کنند. معمولاً در نیروگاه‌ها و برای تولید برق با کیفیت بالا استفاده می‌شوند.

۲٫ **ژنراتورهای آسنکرون**: این نوع ژنراتورها می‌توانند با سرعت‌های مختلف کار کنند و معمولاً در توربین‌های بادی و برخی از سیستم‌های صنعتی استفاده می‌شوند.

۳٫ **ژنراتورهای دیزلی**: این ژنراتورها از موتور دیزل برای تولید برق استفاده می‌کنند و معمولاً در مکان‌هایی که دسترسی به شبکه برق محدود است، کاربرد دارند.

۴٫ **ژنراتورهای گازسوز**: این نوع ژنراتورها از سوخت گاز طبیعی یا گازهای دیگر برای تولید برق استفاده می‌کنند.

۵٫ **ژنراتورهای خورشیدی**: این ژنراتورها از انرژی خورشیدی برای تولید برق استفاده می‌کنند و معمولاً در سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر به کار می‌روند.

۶٫ **ژنراتورهای بادی**: این ژنراتورها از انرژی باد برای تولید برق استفاده می‌کنند و معمولاً در مزارع بادی نصب می‌شوند.

تبدیل واحدهای اندازه گیری توان یک ژنراتور

  • تبدیل کاوا به کیلو وات :  کاوا * ۸/۰ = کیلو وات
  • تبدیل کیلو وات تک فاز به آمپر تک فاز : کیلو وات تک فاز * ۴/۴ = آمپر تک فاز
  • تبدیل کیلو وات سه فاز به آمپر سه فاز : کیلووات سه فاز * ۸/۱ = آمپر سه فاز

انواع قطعات یدکی مورد نیاز برای دیزل ژنراتور

به طور کلی لوازم یدکی دیزل ژنراتور در ۳ دسته لوازم الکتریکی، موتوری و جانبی تقسیم بندی می شوند. هر کدام از این قطعات نقش بسیار مهمی در عملکرد صحیح دیزل ژنراتور دارند که به طور کامل به بررسی آن ها می پردازیم.

استاتور

استاتورها حلقه ای شکل هستند و از اصلی ترین قسمت های دیزل ژنراتور محسوب می شوند. این قطعه یک استوانه تو خالی است که از چند لایه فازی ساخته شده و در موتور دیزل ژنراتور ثابت است. استاتور دارای یک هسته است که در شیارهای آن یک سیم پیچ مسی وجود دارد که وظیفه آن تولید جریان است.

رادیاتور

رادیاتور قطعه ای است که از آن برای خنک سازی موتور استفاده می شود. وجود این قطعه در دیزل ژنراتور سبب افزایش طول عمر و کارایی دستگاه می شود. رادیاتور خاصیت ضد خورندگی را نیز در کنار خاصیت ضد جوش بودن دارد.

 

روتور

از دیگر لوازم یدکی دیزل ژنراتور می توان به روتور اشاره کرد. روتور قطعه ای متحرک در ساختمان موتورهای برق است و وظیفه ایجاد میدان مغناطیسی و به حرکت درآوردن دیزل ژنراتور را بر عهده دارد. این قطعه خود از ۳ بخش سیم پیچ، کلکتورهای مثبت و منفی و فن تشکیل شده است.

فیلتر هوا

این قطعه هوای آلوده وارد شده به دستگاه را تصفیه کرده و مصرف سوخت را کاهش داده و طول عمر دستگاه را افزایش می‌دهد. علاوه بر این فیلتر هوا از گرم شدن بیش از حد دستگاه در زمان فعالیت جلوگیری می‌کند.

بلوک یکسو کننده

یکسو کننده جریان الکتریکی جزء قطعات یدکی اصلی دیزل ژنراتور محسوب می شود و با تبدیل جریان متناوب به مستقیم، انرژی پایداری را برای عملکرد موتور برق فراهم می کند. یکسو کننده ها خود به ۲ نوع نیم موج و تمام موج تقسیم بندی می شوند.

سایر لوازم یدکی دیزل ژنراتور

لوازم یدکی موتورهای برق بسیار زیاد هستند و هر کدام از آن ها نقش کلیدی در عملکرد دیزل ژنراتور ایفا می کنند. اگر این قطعات را از معتبرترین برندها خریداری کنید، تا مدت طولانی نیاز به تعویض آن ها نخواهید داشت. فروشگاه راد دیزل ارائه دهنده انواع قطعات یدک موتورهای برق از معتبرترین برندهای جهانی است که می توانید با خرید آن ها از کیفیت قطعه، اطمینان کافی را داشته باشید.

  • دینام: دینام یا مولد وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی را بر عهده دارد و خود از ۲ بخش استاتور و رتور تشکیل شده است.
  • زغال به همراه پایه نگهدارنده: این قطعه بر روی کلکتور نصب می شود و در انتقال انرژی به بخش کنترل ولتاژ نقش دارد.
  •  AVR : قسمت تنظیم کننده ولتاژ هستند. (Automatic Voltage Regulator)
  • کلید قطع و وصل مدار: این کلید همانند تمامی فیوزهای برق عمل کرده و سبب قطع و وصل شدن جریان می شود.
  • ولت متر: ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور توسط این قطعه نشان داده می شود. اگر این ولتاژ از بازه تعیین شده کمتر یا بیشتر باشد، باید نسبت به سرویس دوره ای دستگاه اقدام کنید.
  • سنسور روغن: سنسور روغن از کار کردن دستگاه بدون روغن جلوگیری می کنند.
  • کویل: وظیفه تامین برق جرقه مورد نیاز برای احتراق سوخت دیزل ژنراتورها بر عهده کویل بوده که خود شامل یک سیم پیچ است.
  • استارت اتوماتیک: راه‌اندازی اولیه موتور برق بر عهده این مورد از لوازم یدکی دیزل ژنراتور است.
  • فیلتر گازوئیل: این فیلتر گازوئیل مصرفی را تصفیه می کند.
  • فیلتر روغن: این قطعه با فیلتر کردن روغن، از ورود آلاینده های مایع و جامد به سیستم جلوگیری می کند.
  • برد کنترل: این قطعه یک رابط کاربری است که بخش های مختلف موتور برق را تنظیم می کند.
Saudi ArabiaRussiaUSAIran
X